Ajankohta

10.11.2022 09:00 – 10.11.2022 16:00

Paikka

Etätoteutus (Teams)

Hinta

795 €
480 € (kauppakamarin jäsenhinta)
Liity kauppakamarin jäseneksi

Tapahtumaluokka

HHJ Hallitus ja vastuullisuus

Järjestäjä

Oulun kauppakamari← Takaisin

HHJ Hallitus ja vastuullisuus -etäkoulutus 10.11.2022 (Oulun kauppakamari)

Etä (Teams)

Katso ilmoittautumisohjeet sivun alalaidasta. Jos Sinulla on jo tunnukset HHJ-portaaliin kirjauduthan sisään niillä tunnuksilla. 


Asiakkaat, kuluttajat, työntekijät, yhteistyökumppanit, rahoittajat ja muut sidosryhmät edellyttävät yrityksiltä vastuullista toimintaa ja avointa viestintää. Huolimaton toiminta vastuullisuusasioissa voi aiheuttaa merkittävän maineriskin ja vaarantaa yrityksen koko toiminnan jatkuvuuden.

Hallitus vastuullisuuden asialla -teemakoulutus päivittää hallituksen jäsenen tiedot yritysvastuun strategisesta merkityksestä yrityksen arvonluonnissa ja omistaja-arvon kasvattamisessa. Koulutus helpottaa strategisten yritysvastuutavoitteiden asettamista ja yrityksen vastuullisuustyön käynnistämistä ja kehittämistä.  

Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi yritysvastuun keskeiset alueet ja niiden merkitys hallitustyössä sekä tutustutaan ajankohtaisiin trendeihin ja parhaisiin käytäntöihin. Osallistujat saavat vastauksia seuraaviin kysymyksiin: 

  • mitkä ovat hallituksen velvoitteet yrityksen toiminnan järjestämisessä yritysvastuun näkökulmasta?
  • miten hallitus voi edistää yritysvastuun valjastamista kasvun ja uusiutumisen moottoriksi?

Suomalaiset yritykset on rankattu maailman vastuullisimmiksi, mutta vastuullisuuden ja kestävän kehityksen avaamia liiketoimintamahdollisuuksia hyödynnetään vielä vähän pk-yrityskentässä. Mahdollisuuksien hyödyntäminen ja muuttaminen euroiksi sekä pitkäjänteinen sitoutuminen vastuulliseen toimintaan edellyttää kannanottoja ja yritysvastuun nostamista omistajien ja hallituksen agendalle. Vastuullinen toiminta on jo uusi normaali.

Hallituksen tehtäviin kuuluu osakeyhtiölainkin mukaan edistää huolellisesti toimien yhtiön etua ja järjestää yrityksen toiminta asianmukaisesti. Hallituksen pitää siten osata tunnistaa yrityksen toimialan ja toimintaympäristön yritysvastuuriskit sekä havaita kestävän kehityksen ja vastuullisen toiminnan tarjoamat mahdollisuudet uudistumiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Hallitus myös asettaa strategiset vastuullisuustavoitteet, valvoo niiden toteutumista ja palkitsee onnistumisista.

Yritysvastuun kantaminen on aktiivista toimintaa, joka vahvistaa yrityksen mainetta, luo edellytykset liiketoiminnan menestykseen ja omistajien pitkän aikavälin tuotto-odotusten turvaamiseen. Samalla se lisää työntekijöiden, yhteiskunnan ja luonnon hyvinvointia. Hallituksen tehtävä on seurata yritysvastuun toteutumista muiden tärkeiden riskien ja menestystekijöiden ohella.

Asiantuntijana:

VT, HHJ PJ Katri Sipilä, Deve Partners. Sipilä toimii liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittäjänä ja valmentajana erityisesti hallitustyön ja johtamisen näkökulmasta. Hänellä on pitkä kokemus vastuullisesta johtamisesta toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä yrityksissä, järjestöissä ja säätiöissä. 
 

Ohjelma:

8.45 Etäyhteyden testaus
9.00 Koulutuksen avaus

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aihealueita:

  • Yritysvastuun käsitteet ja ajurit
  • Lainsäädäntö, suositukset, ohjeet, politiikat
  • Hallituksen rooli yritysvastuun toteuttamisessa
  • Miten hallitus rakentaa kilpailuetua ja kasvattaa yrityksen omistaja-arvoa vastuullisella toiminnalla?
  • Case-esimerkkejä, hyviä käytäntöjä ja työkaluja hallitukselle

11.30 Lounastauko
14.00 Iltapäivän kahvitauko
16.00 Koulutus päättyy

---------------------------------

Hyvä tietää: Mahdollinen koulutusmateriaali jaetaan vain sähköisessä muodossa. Materiaali lähetetään sähköpostiisi viimeistään edeltävänä päivänä. Linkki etätoteutukseen lähetetään sähköpostiisi hyvissä ajoin. 

Lisätiedot: palvelujohtaja Riitta Schroderus, puh. 050 338 9350, riitta.schroderus(at)chamber.fi

Osallistumismaksu: jäsenhinta: 480 € + alv, hinta: 795 € + alv. 
HHJ-kurssin tai HHJ-puheenjohtajakurssin käyneille koulutuksen hinta on 410 € + alv.

Ilmoittautuminen: Pyydämme ilmoittautumaan 3.11. mennessä. 

Muutokset mahdollisia. Koulutuksen toteutumisen ehtona on vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen. 


Ilmoittaudu kirjautumalla sisään. Mikäli olet uusi käyttäjä, valitse rekisteröidy:

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy. Rekisteröitymisen jälkeen sinun on vielä kirjauduttava palvelujärjestelmään ja ilmoittauduttava haluamaasi tapahtumaan.