Kurssi

HHJ-kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. HHJ-kurssin jälkeen on mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto ja HHJ-puheenjohtajakurssi sekä osallistua vuosittaiseen valtakunnalliseen HHJ-alumniseminaariin.

 Laajuus: HHJ-kurssi sisältää neljä puolen päivän jaksoa ja ryhmätyön.

1. jakso: Hyvä hallintotapa

2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi

3. jakso: Strategiatyö

Ryhmätyöjakso

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

 

 Kirjallisuutta:

* Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen, kauppakamari yhteistyössä Hallitusammattilaiset ry:n kanssa (sis. hintaan)
* Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance: Keskuskauppakamari (liitteenä myös yllä olevassa kirjassa)

Koulutukset ja tapahtumat -sivulla ovat kaikkien kauppakamareiden HHJ-kurssit.

Lähde: Helsingin seudun kauppakamari, Hämeen kauppakamari


HHJ-sivut LinkedIn:ssä

Suljettu yhteisö on tarkoitettu HHJ-kurssin ja HHJ-puheenjohtajakurssin käyneille ja on nimeltään HHJ alumni. Lisätietoa täällä.