Ajankohta

15.2.2024 – 21.3.2024

Hinta

2350 €
1950 € (kauppakamarin jäsenhinta)
Liity kauppakamarin jäseneksi

Tapahtumaluokka

HHJ-kurssi

Järjestäjä

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari← Takaisin

HHJ-kurssi 2024/02 HYVINKÄÄ

HHJ-kurssin isäntäyritys on SAKO Oy, jossa kurssi järjestetään. Sakonkatu 2, 11100 RIIHIMÄKI Sako Oy järjestää tarvittaessa Riihimäen rautatieasemalta yhteiskuljetuksen koulutukseen Sakonkadulle.

Taattua laatua hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen!

 

”Kurssin parasta antia olivat luennoitsijat. He olivat tosi innostavia ja osasivat kertoa osa-alueistaan erittäin hyvin ja tuoden näkökulmia, joita en osannut ajatella ollenkaan aikaisemmin. Tällä kurssilla tulee todella tiiviissä paketissa juuri ne ydinosa-alueet, mitä hallitustyöskentelyssä tarvitsee. Suosittelisin kurssia sellaisille ihmisille, jotka ovat sitoutumassa hallitustyöskentelyyn tai toimivat toimitusjohtajana yrityksessä.”  

Kestosuosittu HHJ-kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta, joiden lisäksi on ryhmätyö ja lukupaketti. Kurssi sisältää runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Kurssilla ratkotaan ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyön kysymyksiä.

 

Ohjelma

1. jakso: Hyvä hallintotapa to 15.2. klo 11.30 - 17.30
2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi to 29.2. klo 11.30 - 17.30
3. jakso: Strategiatyö to 7.3. klo 11.30 - 17.30

  •       HHJ-ryhmätyö to 14.3. klo 12.00 - 16.30 (ryhmät kokoontuvat itsenäisesti)

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus to 21.3. klo 11.30 - 19.00
Jokaiseen päivään liittyy yritys-case päivän aiheesta, sopivasti teoriaa ja käytäntöä.

 

Hyvästä ja sitoutuneesta hallituksesta hyötyvät niin yrittäjä, yritysjohto kuin omistajat ja rahoittajatkin.
Yrityksen kasvu, kansainvälistyminen, uudistuminen, tuotteiden kaupallistaminen ja markkina-alueiden laajentaminen tarvitsevat tuekseen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia. 

Erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset ja markkinahäiriöt ovat helpommin havaittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta.
HHJ-kurssi tukee erinomaisesti myös johtoryhmätyöskentelyn kehittämistä.
Suuntaa ajattelua kohti laajempaa kokonaisuutta ja ohjaa työstämään strategiaa tavoitteellisesti kohti toiminallisten tavoitteiden toteutumista.


Hallitustyöskentelyllä on ensiarvoinen merkitys yrityksen tarvitsemien ulkopuolisten voimavarojen sitouttajana. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) –kurssikokonaisuus aktivoi ja kehittää pk-yrityksen hallitustyöskentelyä. Kurssin käyneillä on myös mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto. HHJ-kurssi on Tampereen kauppakamarin ja Hallituspartnerit ry:n kehittämä.

 

Kenelle?
Kurssi sopii kaikille hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville henkilöille sekä kiinnostuneille. HHJ-koulutukset auttavat yrittäjiä sekä yritys- ja kuntajohtajia hyödyntämään hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyä tehokkaammin. HHJ-kurssi sopii myös erinomaisesti johtoryhmä työskentelyyn.

 

HHJ-ryhmätyö
HHJ-kurssiin sisältyy ryhmätyöpäivä, joka on ohjelmassa 3. ja 4. jaksojen välissä. Se on kohdeyritykselle erinomainen mahdollisuus saada yhdeksi päiväksi käyttöönsä "advisory board" ja sitä kautta pohtia yrityksen tulevaisuuden strategioita ja hallitustyöskentelyn tuottamaa lisäarvoa. Ryhmätyöhön valitaan 3 kohdeyritystä, jotka ovat kurssilla edustettuina. Ryhmätyöpäivän aikana tutustutaan pienryhmissä kohdeyrityksen omistajuuteen, hallinnointiin ja toimintaan. Voit varata yrityksellesi kohdeyrityksen paikan jo ennakkoon (pirjo.kurki@rihykauppakamari.fi).

 

Tutkinto
HHJ-kurssin jälkeen voit osallistua HHJ-tutkintoon. Kurssin käynyt ja tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä. Tutkintoja järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Tutkinnosta voit lukea lisää täältä. Tutkintomaksu ei sisälly kurssin hintaan.

 

Hinnat
Kauppakamarin jäsenet 1950 € + alv 24 %
Normaalihinta 2350€ + alv 24 %
Osallistumismaksu laskutetaan 2. osion jälkeen.

 

Ilmoittaudu HHJ- kurssille 8.2.2024 mennessä.

HHJ-kursseille ilmoittaudutaan HHJ-palvelujärjestelmän kautta osoitteessa www.hhj.fi, johon pitää ensin rekisteröityä (sivun oikea yläkulma). Kirjauduttuasi rekisteriin, syötä yhteys- ja laskutustietosi sekä vahvista tekemäsi muutokset klikkaamalla Päivitä-kohtaa. Tämän jälkeen voit ilmoittautua. Kun ilmoittautuminen on onnistunut, saat sähköpostiisi tiedon, että oletko hyväksytty kurssille vai oletko varalla (jonossa). 

 

Kirjallisuutta (sis. hintaan)
Hyvä hallitustyö: Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen , 2017
Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance; Keskuskauppakamari (on liitteenä Hyvä hallitustyö –kirjassa).

 

100% edellisten HHJ-kurssiemme osallistujista suosittelee kurssia! Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian ja liity rohkeasti hallitusosaajien joukkoon!

"Hallituksen riittävä osaaminen on tärkeää sekä yritysten nykyhetkeä että tulevia haasteita ajatellen. Erityisen tärkeää on ymmärtää omistajien, hallituksen ja toimitusjohtajan roolit ja vastuut. HHJ-kurssin erinomaiset luennot ja mielenkiintoiset tosielämän Case-esimerkit ovat hyvä ja käytännönläheinen tapa tarkastella ja oppia liiketoiminnan johtamista ja kehittämistä hallitustyön näkökulmasta. Suosittelen!"
Pentti Puhakka, Director, Manufacturing Network Development Global, hallituksen jäsen, Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari

 

"Voin todella lämpimästi ja varauksetta suositella HHJ-kurssia sen erinomaisen tietosisällön puolesta. Kurssin kouluttajat olivat poikkeuksetta asiansa tuntevia ja innostavia ja useat tosiyrittämisen Case-kuvaukset rikastuttivat vielä lisää opittua asiaa. Kurssin vuorovaikutteisuus tutustuttaa myös alueen eri toimijoihin ja verkostoitumistakaan ei voi välttää. Hyvä sijoitus omaan osaamiseen ja omaan yritykseen."
Karel McLeod Smith, Integraatiojohtaja/CDO – Hyria koulutus Oy, toiminnanjohtaja - HRAKS

 

Peruutusehdot
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme 50 % osallistumismaksusta. Viikkoa ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.