Ajankohta

5.11.2024 12:00

Paikka

Tornio

Hinta

2400 €
1700 € (kauppakamarin jäsenhinta)
Liity kauppakamarin jäseneksi

Tapahtumaluokka

HHJ-kurssi

Järjestäjä

Lapin kauppakamari← Takaisin

HHJ-kurssi 2024/11 TORNIO

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita, liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus, markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. Vuodesta 2007 alkaen HHJ–kurssin käyneille on tarjolla mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto.

 

Tiistai 5.11.2024 klo 12.00–17.30 - 1. jakso: Hyvä hallintotapa – Toimitusjohtaja Rauno Posio, Arctic Rane Oy , HHJ-pro

 • Avausluento
 • Omistajat, hallitus, johto
 • Hallituksen ja sen jäsenen tehtävät ja juridinen vastuu
 • Kohti ammattimaista hallitusta
 • Case

Torstai 14.11.2024 klo 12.00–17.00 - 2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi – Mika Rytky M-Advice

 • Ryhmätyönanto
 • Hallituksen organisointi; kokoonpano ja muodostaminen
 • Hallitustyön organisointi ja tehokkaan hallitustyöskentelyn edellytykset
 • Case

Keskiviikko 20.11.2024 klo 12.00–16:45 - 3. jakso: Strategiatyö – Ville Heikkinen, HT Growth Partners Oy

 • Johdatus strategiseen ajatteluun
 • Strateginen suunnittelu, miten luodaan tulevaisuus ja menestys
 • Hallituksen rooli strategian rakentamisessa
 • Case

Keskiviikko 27.11.2024 klo 12.00–16.30 - Ryhmätyö

Keskiviikko 4.12.2024 klo 12.00–18:30 - 4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus – Sami Posti, Tilintarkastus, PwC Finland

 • Ryhmätöiden purku
 • Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
 • Päätösluento – Mitä HHJ-kurssin jälkeen?
 • Todistusten jako ja kakkukahvit

 

Kurssilla on läsnäolopakko. Mahdolliset poissaolot voi korvata muilla Lapin kauppakamarin tai muiden kauppakamareiden järjestämillä HHJ®-kursseilla erikseen sovittavalla tavalla. 

 

Sisältö:
Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työmuodot (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät jne.) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja vahvasti käytäntöön soveltaen yritysesimerkkien kautta.

Kirjallisuutta:

·       Hyvä hallitustyö: Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen, Helsingin kamari Oy (kirja sisältyy kurssin hintaan)
·       Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance: Keskuskauppakamari (on liitteenä Hyvä hallitustyö -kirjassa)

Ryhmätyö:

Case-yritykset kurssilla suoritettavaa ryhmätyötä varten valitaan kurssille osallistuvien yritysten joukosta. Tarkoituksena on analysoida kohdeyrityksen hallitustyöskentelyä sekä tehdä ehdotus sen tehostamiseksi. Kokemusten ja palautteen perusteella ryhmätyön kohdeyritykset ovat olleet tyytyväisimpiä kurssin antiin. Voit ilmoittautua case-yritykseksi jo etukäteen

Hinta

Normaalihinta 2400 euroa (+ alv 24%)
jäseniltä 1700 euroa (+ alv 24%)
Osallistumismaksu laskutetaan ensimmäisen jakson jälkeen.

Viimeisen ilmoittautumispäivän (15.10.2024) jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.


Ilmoittautuminen

Osallistujamäärä on max. 24. HHJ-kursseille ilmoittaudutaan HHJ-palvelujärjestelmän kautta osoitteessa www.hhj.fi, johon pitää ensin rekisteröityä (sivun oikea yläkulma). Kirjauduttuasi rekisteriin, syötä yhteys- ja laskutustietosi sekä vahvista tekemäsi muutokset klikkaamalla Päivitä-kohtaa. Tämän jälkeen voit ilmoittautua. Kun ilmoittautuminen on onnistunut, saat sähköpostiisi tiedon, että oletko hyväksytty kurssille vai oletko varalla (jonossa). 

Muutokset mahdollisia. Kurssin toteutumisen edellytyksenä on vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Ilmoittautumiset viimeistään mennessä 15.10.2024.

Lisätietoja:

Tiina Ronkainen 

Palvelupäällikkö
Lapin kauppakamari
tiina.ronkainen@chamber.fi
puh. 040- 181 7717


Ilmoittaudu kirjautumalla sisään. Mikäli olet uusi käyttäjä, valitse rekisteröidy:

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy. Rekisteröitymisen jälkeen sinun on vielä kirjauduttava palvelujärjestelmään ja ilmoittauduttava haluamaasi tapahtumaan.