Ajankohta

18.3.2022 09:00 – 22.4.2022 16:00

Paikka

SEINÄJOKI

Hinta

2500 €
1750 € (kauppakamarin jäsenhinta)
Liity kauppakamarin jäseneksi

Tapahtumaluokka

HHJ-kurssi

Järjestäjä

Etelä-Pohjanmaan kauppakamari← Takaisin

HHJ kurssi 2022/03 SEINÄJOKI

Hotelli Scandic, Kauppakatu 10, Seinäjoki. Kokoustila Elissa 1

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ®) -kurssi sopii niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin. Kurssista on hyötyä hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Katso video HHJ® -kurssista

Laajuus:
Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4h), joiden lisäksi on ryhmätyö (4–6h) ja lukupaketti.  

Sisältö:
Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla. Kurssi sisältää runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Kurssilla ratkotaan ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyön kysymyksiä.

HHJ-tutkinto:
HHJ-kurssiin osallistuneilla on mahdollisuus osallistua erilliseen Tampereen kauppakamarin järjestämään HHJ-tutkintotilaisuuteen.

Lue Antero Virtasen blogikirjoitus: Saako hallitus asioita aikaan?

Tervetuloa aktivoimaan ja kehittämään hallitustyöskentelyä HHJ® -kurssille!

  • 1. jakso perjantai 18.3. klo 9.00–15.10 Aiheena hyvä hallintotapa
  • 2. jakso perjantai 25.3. klo 9.00–15.10  Aiheena hallituksen ja hallitustyön organisointi
  • 3. jakso perjantai 1.4. klo 9.00–14.20 Aiheena strategiatyö
  • Ryhmätyöpäivä perjantai 8.4. klo 10.00–14.00 (Ryhmätyöpäivänä kokoonnutaan kohdeyrityksessä tai muussa ryhmän kesken sovitussa paikassa)
  • 4. jakso perjantai 22.4 klo 8.00–16.00 Aiheena yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Kurssille osallistuvat saavat lisäksi Hyvä hallitustyö, 7. uudistettu painos -kirjan sekä käyttöönsä sähköisen oppimisalustan (6 kk).

HHJ-ryhmätyö:
Ryhmätyöhön kohdeyritykseksi pääsee kolme ensimmäistä hakijaa - voit varata yrityksellesi kohdeyrityksen paikan jo ennakkoon (yhteystiedot alla)!
HHJ-kurssiin sisältyy ryhmätyöpäivä, joka on ohjelmassa 3. ja 4. jaksojen välissä. Se on kohdeyritykselle erinomainen mahdollisuus saada yhdeksi päiväksi käyttöönsä "advisory board" ja sitä kautta pohtia yrityksen tulevaisuuden strategioita ja hallitustyöskentelyn tuottamaa lisäarvoa. Ryhmätyöhön valitaan 3 kohdeyritystä, jotka ovat kurssilla edustettuina. Ryhmätyöpäivän aikana tutustutaan pienryhmissä kohdeyrityksen omistajuuteen, hallinnointiin ja toimintaan.
Voit tiedustella vapaita paikkoja jo ennen kurssin alkua.
Lue aiemman HHJ-kurssin ryhmätyöpäivän kommentteja täältä.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset viimeistään 14.3.2022. 

Peruutusehdot 
10.3.2022 jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Huom. Kurssin ollessa täynnä voit ilmoittautua varasijalle, otamme sinuun yhteyttä, kun paikka vapautuu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja:
Tomi Kohtanen
toimitusjohtaja
Etelä- Pohjanmaan kauppakamari
p. 050 506 2755, tomi.kohtanen@kauppakamari.fi