Ajankohta

17.11.2021 11:00 – 15.12.2021 16:30

Paikka

SEINÄJOKI

Hinta

2500 €
1750 € (kauppakamarin jäsenhinta)
Liity kauppakamarin jäseneksi

Tapahtumaluokka

HHJ-kurssi

Järjestäjä

Etelä-Pohjanmaan kauppakamari← Takaisin

HHJ kurssi 2021/11 SEINÄJOKI

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ®) -kurssi sopii niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin. Kurssista on hyötyä hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Katso video HHJ® -kurssista

Laajuus:
Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4h), joiden lisäksi on ryhmätyö (4–6h) ja lukupaketti.  

Sisältö:
Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla. Kurssi sisältää runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Kurssilla ratkotaan ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyön kysymyksiä.

HHJ-tutkinto:
HHJ-kurssiin osallistuneilla on mahdollisuus osallistua erilliseen Tampereen kauppakamarin järjestämään HHJ-tutkintotilaisuuteen.

Lue Antero Virtasen blogikirjoitus: Saako hallitus asioita aikaan?

Tervetuloa aktivoimaan ja kehittämään hallitustyöskentelyä HHJ® -kurssille!

  • 1. jakso keskiviikko 17.11. klo 11.00–16.30 Aiheena hyvä hallintotapa
  • 2. jakso tiistai 23.11. klo 11.00–17.00  Aiheena hallituksen ja hallitustyön organisointi
  • 3. jakso keskiviikko 1.12. klo 11.00–16.30 Aiheena strategiatyö
  • Ryhmätyöpäivä keskiviikko 8.12. klo 12.00–16.30 (Ryhmätyöpäivänä kokoonnutaan kohdeyrityksessä tai muussa ryhmän kesken sovitussa paikassa)
  • 4. jakso keskiviikko 15.12 klo 8.30–16.30 Aiheena yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Kurssille osallistuvat saavat lisäksi Hyvä hallitustyö, 7. uudistettu painos -kirjan sekä käyttöönsä sähköisen oppimisalustan (6 kk).

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset viimeistään 9.11.2021. 

Peruutusehdot 
Viimeisen ilmoittautumispäivän (9.11.2021) jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Huom. Kurssin ollessa täynnä voit ilmoittautua varasijalle, otamme sinuun yhteyttä, kun paikka vapautuu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja:
Heidi Sikkilä
Etelä- Pohjanmaan kauppakamari
puh. 0400 568 900, heidi.sikkila(ät)kauppakamari.fi